Over ons...

tja... waar zullen we beginnen...

Kitty, een onvermoeibare, creatieve duizendpoot met een uniek tekentalent...
Anneke, ook al zo'n duizendpoot, overborrelend van tekst'flarden' (vaak vanachter de strijkplank met uitzicht op de poel)...

We kennen elkaar vanuit Hoogland, van basisschool De Biezen, de school waar de kinderen van Kitty op hebben gezeten en waar Anneke toen juf was.
Toen de school op zoek was naar een extra leerkracht voor Remedial Teaching, kwam Kitty in beeld. Wij juffen zaten samen in 'het koffiekamertje' met groepjes kinderen voor extra rekenen, lezen en spelling. Dat verliep allemaal heel gemoedelijk in het piepkleine 'lokaaltje', en de kinderen vonden het meestal een welkome 'break' in het lesprogramma van de dag.
Naast het samen werken, was er ook het samen gezellige dingen doen. Traditie werd de kerstworkshop, vaak op Coelhorst, bij Mariel. Of samen met de mannen (Rob en Luuk) uit eten. Toen Anneke en Luuk in 2010 verhuisden naar Zieuwent in de Achterhoek, hebben we contact gehouden.

Anneke (l) en Kitty bij de presentatie van hun boekje en de website
Anneke (l) en Kitty bij de presentatie van hun boekje en de website

Het boekje

In de snikhete zomer van 2012 gebeurde er iets, wat de aanleiding was voor een stroom van gedichtjes. Luuk, druk bezig om een nieuw, groot nachthok voor de scharrelkrielkipjes met àl hun kuikentjes te bouwen, kon wel wat schaduw gebruiken. Ik wilde (behulpzaam als altijd), de partytent voor hem opzetten. Maar, je raadt het al, waar zet je welke stok ook weer? De gebruikaanwijzing lag boven, in de bureaula. En al lezend de trap aflopend, kwam ik ten val, miste de onderste tree...AU!!!

Om een lang verhaal kort te maken: ziekenhuis...gebroken enkel...operatie...gips...8 weken met het been omhoog en niet belasten! Dat bracht alleen maar drukte voor Luuk met zich mee. Gelukkig waren de noabers er ook nog! En mijn zus kwam net terug van vakantie. Dankzij al die hulp, kon ik met een gerust hart 'regie-aanwijzingen' vanaf de bank geven (haha.) In die periode van gedwongen 'nietsdoen', veel lezen en buiten genieten van alle vogels, konijnen en de hondjes, kwamen de gedichtflarden haast als vanzelf. En toen Kitty me belde en vroeg naar de dagelijkse 'bezigheden', werd het idee om samen een boekje uit te gaan geven geboren.
De eerste die zich via de mail kwam voorstellen, was Hannes Haan, met een vrolijke en avontuurlijke uitstraling. We waren verkocht!!! En met Luuk als 'helpdesk' achter de hand, voor de verwezenlijking van onze droom, zijn we blij alle personages uit het boek aan jullie voor te kunnen stellen, na ruim 2 jaar werken. Maak kennis met Kip Catootje en Piep, Herman Haan, Olga, Hannes, Miep en Maup Merel en natuurlijk met de hondjes!

Kijk, lees en geniet!!!


Copyright © 2015 Anneke Kouijzer-Scholten en Kitty Marcus-van Ouwerkerk

Website: Luuk Kouijzer